BedrijvennieuwsNieuws

Leerzame middag met heerlijke grillgerechten

'Barbecue en gourmet zijn eigenlijk heel gezond'

HIPPOLYTUSHOEF – “Nee echt, barbecueën is gezond. Alleen pakken de meesten het niet handig
aan. Ze steken het vuur aan als ze eigenlijk al trek hebben. En dan lonkt dat brood. Met
kruidenboter en satésaus.” Gewichtsconsulent Hanke Prijs wil met haar culinaire workshop laten
zien hoe je van een barbecue of gourmet een gezond feestje kunt bouwen. Dat doet ze zondag 7
juni bij Mieke’s eten en drinken.

“Ik krijg zo vaak in mijn praktijk te horen: ‘ja maar, we gaan van het weekend barbecueën, dan loopt
het weer helemaal mis’. ‘Waarom’, vraag ik dan. ‘Ja eh, dat snap je toch wel’. Nee, dat snap ik niet.
Tuurlijk, ik snap het wel, maar het hoeft niet. Want grillen is juist heel gezond. Het ongezonde zit-em
in het stokbrood vooraf, de hoeveelheid, het tempo en voor sommigen de alcohol.”
Hanke Prijs heeft daarom met chef-kok Ed Bontekoning een volgende workshop in het leven
geroepen. Zij legt uit, de chef bereidt ondertussen een paar mooie grillgerechten voor. Die de gasten
nadien heerlijk mogen verorberen. Een uitgebreid menu met ook een zoete, gezonde afsluiter.

Eerdere workshops hadden andere thema’s. Zo was er een visworkshop met ‘gastdocent’ Cees
Meeldijk en een culinaire lezing met thema Kerst. “We kiezen iedere keer een ‘struikelpunt’. Iets
waar mensen – die met een gezonde levensstijl bezig zijn – lering uit kunnen trekken. Ik weet dat
vakantie, barbecues en gourmet een heikel punt zijn. Vandaar dat Ed en ik het nu over deze boeg
gooien.”

Eerst geeft de gewichtsconsulent uitleg. Hoe pak je het wel goed en gezond aan? Hoe behoed je
jezelf voor valkuilen? Wat zijn leuke en lekkere recepten voor op de barbecue? Hanke Prijs: “Vervang
de standaard speklap, worst en hamburger eens voor iets origineels, dat toch heel lekker is en veel
gezonder. Zo heb je ook nog eens veel meer plezier van je buitenetentje.”

Onderwijl staat chef Bontekoning in de keuken gezonde maar lekkere gerechten te bereiden op de
grill. De deelnemers gaan nog even interactief aan de slag met wat breinbrekers en daarna wacht ze
een echt barbecue-menu. Meerdere gangen waaronder bijzondere maar simpele vlees-, vis- en
bijgerechten en natuurlijk een toetje komen voorbij.

Wie mee wil doen aan deze culinaire workshop moet zich opgeven. In verband met de
coronamaatregelen is er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Deelnemers dienen in hun

aanmelding aan te geven met wie ze komen. Zijn dat gezinsleden uit hetzelfde huishouden of
anderen? Zo kan de bediening van Mieke’s eten en drinken de tafelschikking coronaproof regelen.
Aanmelden via info@hankeprijs.nl of 06-12951964. De kosten voor de complete workshop inclusief
koffie, thee, meerdere barbecuegerechten en nagerecht zijn € 32,50. Drankjes worden apart
verrekend.

De workshop is zondag 7 juni in restaurant Mieke’s eten en drinken, Rijksstraatweg 15 in
Hippolytushoef. Inloop vanaf 11.30 uur, aanvang 12.00 uur.

Laat meer zien
Back to top button