De Koetelplakken
WIERINGERMEER – Mensen die zich op enigerlei wijze verdienstelijk hebben gemaakt of op een andere manier opvallen in de menigte van de polder maken kans op de Koetelplak. Dit is een waardevolle onderscheiding die iedere ontvanger vol trots de rest van zijn leven zal dragen.
De eerste Koetelplak werd uitgereikt aan Wethouder Theo Groot. Groot ontving de plak onder andere als waardering voor zijn inzet voor het carnaval in de Wieringermeer.
Bij de uitreiking van de Koetelplak horen ook de bijbehorende 11 kussen van de hofdames.
Na de plichtplegingen in de raadszaal van het voormalige gemeentehuis vertrok Prins Rapidos met zijn gezelschap voor het traditionele bezoek aan Zorgcentrum Lelypark. De bewoners hadden zich carnavalesk uitgedorst en zaten al met smart te wachten op het bezoek van de prins.
In Lelypark werden door Prins Rapidos maar liefst 3 Koetelplakken uitgereikt. De eerste plak, de zogenaamde verkleed koetelplak, ging naar de heer van Oers voor zijn originele outfit en assercoires. Van Oers had op zijn scootmobiel geschreven “Gaan ze verbouwen, kan ik mijn kamer niet houwen, wat een pech,mijn kamer gaat weg.”
De redenen om in het bezit te komen van een Koetelplak kunnen heel uiteenlopend zijn. Dat werd in Lelypark maar weer eens duidelijk.
De tweede Koetelplak ging naar mevrouw van Mastrigt. Zij ontving als oudste bewoonster (96) van Lelypark een Koetelplak. De kussen werden deze keer door de prins zelf aan de trotse en duidelijk verraste bezitster van deze Koetelplak uitgedeeld.
Als laatste ontving ook vrijwilliger Farshad Soodagari een onderscheiding van de Meerkoetelaars in de vorm van de Koetelplak. Voor Farshad was het helemaal een nieuwe ervaring. Hij had nog nooit van carnaval gehoord Maar na het ontvangen van de Koetelplak met bijbehorende elf kussen van de hofdames zal hij het feest niet snel meer vergeten.